Amit senki nem veheted el tőled

missinadmin jul 16, 2016 0 Comments Posted in: Egyéb

A szépségversenyeket sokan szeretik, de talán még többen utálják.

Miért szeretik? Mert fontos szerep jut a külsőségeknek.

Miért utálják? Ugyanezért!

Ám amit kevesen tudnak az, hogy egy királynő több mint szépség. Gondoljunk csak bele: egy világversenyen 100 nemzet küldi el a leggyönyörűbb lányait. Ott kell kitűnni a tömegből. Ehhez a szépség bizony nem elég.

Amit nem láthatnak

Amit a legtöbben látnak, a kislány csinos pofival megérkezik, mosolyog kettőt, valamiért koronát kap (biztos bunda – a gyűlölködők egybehangzó véleménye), aztán néha visszaköszön az újságok lapjairól, integet és mond valamit a világbékéről. Amit nem látnak, hogy nem csak a külső, de a belső hozzáállás is rengeteget változik időközben.

A test formálásához fegyelmezett munkára, rengeteg lemondásra és kitartásra van szükség: nincs fagyi, sem pizza, alkohol és buli helyett esti edzések várják azt, aki tényleg el akar érni valamit királynőként. Meg kell tanulnia megfelelően kommunikálni, méghozzá nem csak magyarul. Fontos a műveltség, az alapvető marketing ismeret, a testkultúra, a viselkedéskultúra. Persze, ez mind nem elég. Ha megfelelő a felkészítés, akkor menet közben a szépségkirálynő szert tesz valami megmagyarázhatatlan pluszra, amit kisugárzásnak hívnak. Ami kiemeli őt a tömegből.

Örökre az övé

Nem lesz mindenki királynő, aki elindul ezen az úton. Sőt, a legtöbb lány sorsa végül egész más irányt vesz. De amit megtanultak, az örökre az övék marad. A felkészülés során rengeteget tudnak meg önmagukról, ez később irányt mutat az élet nagy útvesztőjében. Bármerre vetődnek is el, bármilyen hivatást választanak egy napon, az a tudás, örökre az övék marad, senki nem veheti el tőlük.
Ezt azok is sejtik, akik gyűlölik a szépségversenyt.