A nemzetközi Miss International szépségverseny sorozat több mint 55 éves múltra tekint vissza, a résztvevők a világ minden részéről azért érkeznek, hogy szépségük mellett elkötelezettségükkel is a nemzetközi barátságot erősítsék. A Miss World, Miss Universe, Miss Earth és a Miss International szépségversenyt nagyságuk, szervezettségük, díjaik, ismertségük és elismertségük okán a The Big Four (A Nagy Négy) néven emlegetik.

A Miss International világverseny idén 2016-ban már 56-odszorra kerül megrendezésre, amin több mint 70 ország szépségkirálynői vesznek részt. A nemzetközi döntő 2016 novemberében kerül megrendezésre Tokyo-ban, ahol Magyarországot a Miss International Hungary szépségverseny győztese fogja képviselni.

A Miss International Hungary győztese, a Miss International licence szerződéből kifolyólag a döntő napjától, számítva egy évig nem indulhat más nemzetközi szépségversenyen. A győztesnek természetesen lehetősége van más magyar szépségversenyen elindulni, de ha ott nyer, akkor annak a versenynek a nemzetközi döntőjén nem indulhat 2017-ben. 2018-ban a győztesnek már lehetősége van arra, hogy bármelyik nemzetközi szépségversenyen ismét megmérettesse magát.

Célkitűzés

A Miss International Hungary célja, egy olyan magyar hölgy kiválasztása, aki szépségével és belső értékeivel magas szinten tudja Magyarországot képviselni a nemzetközi döntőn, és Magyarország hírnevét egyaránt erősíti. A kiválasztás a szakmai zsűri nyílt szavazatainak összesítésével történik. A nyertes egy éven át viselheti a Miss International Hungary címet

A nemzetközi Miss International szépségverseny sorozat több mint 55 éves múltra tekint vissza, a résztvevők a világ minden részéről azért érkeznek, hogy szépségük mellett elkötelezettségükkel is a nemzetközi barátságot erősítsék. A 2011. november 7-én megrendezésre került nemzetközi döntőn Virágh Nóra, a 2012. október 21-én megrendezésre került nemzetközi döntőn Kzoma Klaudia a Miss International Hungary szépségverseny győztesei képviselték Magyarországot. A hírek között további információk a döntőről.

A Miss World, Miss Universe, Miss Earth és a Miss International szépségversenyt színvonaluk, szervezettségük, díjaik, ismertségük és elismertségük okán a The Big Four (A Nagy Négyes) néven emlegetik.

A Miss International első szépségkirálynőjét 1960-ban koronázták meg Long Beachen, Kaliforniában. A nívós szépségverseny 1968-as döntőjét az Osaka-i világkiállítás tiszteletére Japánban rendezték meg. Ez óriási sikert aratott, aminek hatására 1972-2009-ig Japán kapta a lehetőséget, hogy otthont adjon a világ egyik legnagyobb szépségversenyének. Miss International versenyzők jelentek meg minden nemzetközi kiállításon, amit Japán tartott, ezzel csillogóbbá téve az eseményeket. A verseny legfontosabb gondolatai a „világbéke elérése” és a „kölcsönös megértés”. A Miss International szépségverseny rövid idő alatt nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát és már úgy is ismerik mint a „A szépség bajnokát”. Célja nem csak a küldöttek külső szépségének az értékelése, hanem népszerű diplomatákat nevelni, akik aktívan vesznek részt nemzetközi tevékenységekben.( pl.:a Miss International Forum részvevője, szociális tevékenységek, jótékonysági események és ökológiai kampányokban való részvétel). Miss International 2012 döntője

Videó a nemzetközi döntőről

Idén Okinawában került megrendezésre a Miss International 2012 nemzetközi szépségverseny. Ebben az évben Miss Japan, Ikumi Yoshimatsu nyerte el a koronát, amit a tavalyi győztes, Miss Ecuador adott át neki. A 2012-es esztendőben 70 ország legszebb lányai szálltak harcba a koronáért. Ebben az évben országunkat a 21 éves Kozma Klaudia képviselte, aki augsztusban nyerte el a Miss International Hungary 2012 címet. A Top 5-be Miss Finland (Viivi Suominen), Miss Sri Lanka – (Madusha Mayadunne), Miss Dominican Republic – (Melody Mir), Miss Paraguay – (Nicole Huber) és az idei győztes, Miss Japan, azaz Ikumi Yoshimatsu.

Estélyi viseletben

Nemzeti viseletben

Bevonulás

Fürdőruhás felvonulás

A nemzetközi Miss International szépségversenyre 2011-ben küldött először szépségkirálynőt Magyarország. További információk: Miss International hivatalos weboldala (angol) Miss International 2011 (angol) A szépségversenyekről (magyar) Miss International Hungary (wikipedia cikk) Miss International (angol) Miss International 2010 (angol)